Veelgestelde vragen

FAQ: Frequently Asked Questions
Om het je gemakkelijk te maken!
HOEVEEL PAKKETTEN KAN IK BESTELLEN?

Er kunnen zoveel sets als je wil tegelijk besteld worden. Met meer dan 1300 koptelefoons continue in de verhuur is de kans klein dat alles is verhuurd. Wel zit er een maximum aan het aantal zenders die tegelijk kunnen zenden / ‘in de lucht kunnen zijn’ (max 3).

KOMT HET PAKKET MET EEN HANDLEIDING?

Bij de bestelling via email wordt een handleiding meegezonden. De handleiding zal ook worden meegestuurd in de silent disco set.

HOEVEEL ZENDERS KAN IK AANSLUITEN?

Er kunnen tot maximaal 3 zenders tegelijk ‘in de lucht zijn’.

Per zender zender kan je een (1) audiobron aansluiten. Elke zender kan je schakelen tussen kanaal 1, 2 of 3.

Wij leveren er standaard alle typen aansluitkabels bij die in Europa algemeen zijn zodat je je mixer, telefoon, tablet, laptop, TV, projector, wat voor audio-apparaat je maar wil, kan aansluiten.

De aansluiting op de zender is op line-nivo. Wil je een microfoon aansluiten dan kan je er een mixer tussen gebruiken. Deze kunnen wij eventueel ook voor je verzorgen.

Aansluitkabels voor eigenlijk alle in Europa gebruikte toepassingen en audiobronnen zijn bijgevoegd: tulp/cinch/rca, (standaard hifi aansluiting), mini-jack (iPOD iPhone, smartphone), XLR (professionele audio en DJ aansluiting), jack (diverse overige audio aansluitingen).

uitleg kabels

Op elke koptelefoon kan je schakelen tussen kanaal (zender) 1, 2 en 3. Je kan je eigen volume kiezen. Verder zit er een aan/uit-schakelaar op. Je kan de hoofdband op maat verstellen.

Silent DJ koptelefoon

De set(s) wordt/worden 2 of 3 dagen voor de gebruiksdag bezorgd. In het algemeen worden op dinsdag of woensdag de sets voor het weekend verzonden. Veelal bezorgt Post.NL binnen een dag thuis of op het postagentschap.

Naar België worden de sets uit safety ruim een week voor de gebruiksdatum verzonden via UPS/Kiala naar een Kiala-punt.

Na gebruik kan je de set inleveren op PostNL-agentschap van je keuze waar dan ook in Nederland. Erg handig kan zijn: Jumbo, Albert Heijn, Karwei of een kantoorboekhandel in je straat.

In België kan je de set op een willekeurig Kiala-punt inleveren waar dan ook in België.

Omdat de sets weer naar een volgende huurder gaan, verzoeken we om de sets de eerstvolgende werkdag weer in te leveren.

De zenders werken met schakelbare vaste zender-frequenties: kanaal 1 = 863.100 MHz, kanaal 2 = 863.800 MHz, kanaal 3 = 864.950 MHz.

Deze frequenties zijn Europees geharmoniseerd vrijgegeven voor algemeen gebruik. Gebruikers van draadloze microfoons, band-inear-systemen, kassa’s, portofoons en meer zouden niet gebruik mogen maken van deze frequentie. In de praktijk hebben we dat dan ook niet meegemaakt.

De koptelefoons zijn qua afmeting en verstelbaarheid van de hoofdband prima geschikt en voldoende stevig voor kinderen vanaf 5/6/7 jaar.

kinderen met silent dj koptelefoons

Stoort een koptelefoon? Vervang dan de batterij. Dat is in 99 van de 100 gevallen de oorzaak.

Bekijk evt. ook of je de zender anders kan plaatsen. Zorg dat er ‘vrij zicht’ is tussen de zender en de koptelefoons. Zaken zoals bijvoorbeeld ijzer en water kunnen frequenties blokkeren of verkeerd afleiden / doen afketsen. Plaats indien nodig de zender hoger, zo mogelijk boven de hoofden van de gebruikers, want het menselijk lichaam bestaat voor 55-60% uit water.

Houdt het probleem zich aan bij 1 silent disco hoofdtelefoon, merk dan de koptelefoon even. We waarderen het als je het meldt zodat een volgende gebruiker weer een volledig werkende set opgestuurd krijgt. We presenteren u dan een fijne oplossing voor een eventueel niet of beperkte gefunctioneerde hoofdtelefoon. Wanneer wenselijk en indien (nog) mogelijk sturen we natuurlijk meteen vervanging na!

Een zender-storing in de hoofdtelefoon wordt trouwens niet gezien als schade waarvoor de borg gebruikt zou kunnen worden. Geen reden niet te melden dus. Vriendelijk dank!

In elke set zitten opgeladen milieuvriendelijke batterijen voor de koptelefoons. Laat de opgeladen batterijen svp in de gele batterijhouders. Losse batterijen graag los in het bakje.

Een hoofdtelefoon kan wel tot 20 uur functioneren op volle batterijen.

Indien batterijen leeg zijn, pak dan svp niet makkelijk een hoofdtelefoon die nog vol is. Maar wissel de lege batterijen voor volle zodat een volgende gebruiker ook met volle hoofdtelefoons van start kan gaan. Vriendelijk dank!

Voor huur van meerdere dagen kennen we een extra voordelige staffel-korting. Er worden bij verzenden ook extra batterijen en andere extra benodigdheden toegevoegd.

Voor België hebben we een speciale aanbieding met meer hoofdtelefoons dan in Nederland.

Voor verzending naar het buitenland is er vanzelfsprekend een langere huur/transport-periode, omdat verzenden naar het buitenland nu eenmaal langer duurt. De extra tijd berekenen we niet door.

Wel geldt een aangepaste borg voor het buitenland (dubbel voor België, triple voor de rest van Europa)

Bestellingen voor België worden verzonden naar een Kiala-punt van uw keuze.

Zie svp ‘De Winkel’ voor een overzicht van de verschillende sets.

Heeft u nog meer vragen? Bel of WhatsApp naar: +31 (0)6 54 30 01 11 of stuur een mail met uw vraag naar: post@silentdj.com